Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Loftgenoten

  • Finals

Fjodor Jozefzoon, Mees Hilhorst en Keanu Visscher vormen samen de groep IJdele Boys. De voorstelling Loftgenoten gaat over drie vrienden; medebewoners, loftgenoten. “Het wordt een esthetisch geheel met een nieuw repertoire, volledig uit 2021.”

Het Nationale Theater Korte Voorhout 3 Den Haag, Zaal 3

Dit is een ArtEZ finals event

Naar finals website
Loftgenoten

Keanu: “Het is fijn als je zowel een vriendschap als samenwerking hebt. We hebben alle drie dezelfde tragikomische humor. Tijdens ons onderzoek van vijf weken kwamen we erachter dat alles wat we grappig vinden, de grappen zonder punchline zijn. De insteek is nooit om grappig te zijn. De humor ontstaat altijd door het serieus nemen van onderwerpen. Dan ontstaat de tragiek – en daarmee humor – vanzelf. Mensen zijn nou eenmaal hopeloze wezens als ze helemaal voor iets gaan.”

Mees: “Randa Peters (schrijfster) schreef Loftgenoten op basis van onze brainstormsessies over het geraamte van het stuk en de onderliggende intriges. Ook met haar hebben we een goede match. Randa heeft dezelfde humor, is van dezelfde generatie, heeft een scherp oog voor actualiteit en weet dat feilloos om te zetten in toneelteksten. Ze heeft een soort cynische of ironische manier van schrijven zonder dat het zijn drama verliest.”

Koop kaarten

Tekst: Randa Peters

Begeleiding: Kasper Tarenskeen

Eindregie: Naomi Velissariou

Spel: Fjodor Jozefzoon, Mees Hilhorst, Keanu Visscher

Deelnemende studenten

Keanu Visscher, Mees Hilhorst

Disciplines

Theater