Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
-

Sonsbeek 20-24

ArtEZ is deze zomer partner van kunstmanifestatie Sonsbeek 20-24. Het is de twaalfde editie van de meest prestigieuze tentoonstelling voor kunst in de openbare ruimte in Nederland. Verschillende opleidingen van ArtEZ zijn betrokken bij de expositie.

-
Diverse locaties . Arnhem
Oscar Murillo - Disrupted frequencies | Foto: Django-van-Ardenne
Oscar Murillo - Disrupted frequencies | Foto: Django-van-Ardenne

De samenwerking met o.a. de masteropleiding DAI Art Praxis faciliteert delen van het educatieprogramma en met Sonsbeek Council organiseert de opleiding twee symposia.

De masteropleiding Typografie creëerde het publicatiemateriaal en via de bacheloropleiding BEAR Fine Art lopen er verschillende projecten waarbij uiteindelijk het werk van studenten in september en later wordt tentoongesteld als een vorm van residency.

Meer dan 250 nationale en internationale kunstenaars tonen hun werk tijdens Sonsbeek 20-24. Geluid speelt een centrale rol deze editie, net als arbeid en gelijkheid. Ook werpt de expositie een kritische blik op het koloniale verleden, waarin slaven stem noch identiteit hadden. Sonsbeek 20-24 loopt vanaf 2 juli tot en met 29 augustus 2021 op dertien binnen- en buitenlocaties in Arnhem.

Kijk voor het gehele programma op www.sonsbeek20-24.org.

Disciplines

Beeldende Kunst , Vormgeving