Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Bijeenkomst Community Cultureel Ondernemerschap

  • Ondernemen
  • Online Event

Nieuwe rubriek De route van
Docenten over hun eigen beroepspraktijk

Online Event
Bijeenkomst Community Cultureel Ondernemerschap

 

We hebben binnen de Community Cultureel Ondernemerschap de nodige ‘best practices’ over ondernemerschap in het onderwijs laten zien. Voor de volgende bijeenkomst is het ArtEZ Business Centre op zoek gegaan naar ervaringen met ondernemerschap onder vakdocenten. We spreken Ratna Ho (Fashion Design), Simone Trum (Graphic Design-Arnhem) en Douwe Dijkstra (Illustration Design) over de sleutelmomenten in hun carrière.

Welke keuzes hebben ze gemaakt en hoe zijn ze gekomen waar ze nu zijn? En welke competenties hebben zij nodig gehad aan de start van hun carrière?
Deze bijeenkomst is meteen de kick-off van een nieuwe rubriek op onze website De route van. We presenteren hier docenten die naast hun werk voor ArtEZ succesvol ondernemer zijn. Zij vertellen over hun belangrijkste momenten in hun loopbaan en wat ze hebben geleerd over ondernemerschap. 

Omdat we tijdens de les vaak een moment missen om daar met studenten over in gesprek te gaan, staat deze bijeenkomst ook open voor studenten.

Wanneer: 27 mei 2021
Hoe laat: 15.00 - 17.00 uur
Waar: Online webinar, na aanmelding wordt toegangslink gestuurd.
Voor wie: Docenten, hoofden, studieloopbaanbegeleiders, coördinatoren en alumni die geïnspireerd willen worden en kennis en ervaring willen delen met collega's. Deze bijeenkomst staat ook open voor studenten en alumni.
Programma: Eerste uur interviewt Tamara Rookus van het ABC Ratna, Simone en Douwe. Het tweede uur interviewt het publiek via de chat.
Aanmelden: via deze link.

De sprekers Douwe Dijkstra - Ratna Ho - Simone Trum
De komende weken verschijnen de verhalen van hen op de website. Houd ook onze social media kanalen hiervoor in de gaten.

Ratna Ho - Docent Textiles bij Fashion

Ratna studeerde Fashion Design aan ArtEZ en is in 2009 afgestudeerd. Daarna is zij een Master gaan volgen op Central Saint Martins in Londen. Samen met haar partner Pascal Mulder heeft ze Fraenck opgericht. Fraenck maakt op het moment met name tassen en andere mode-accessoires, hun kledingcollectie is in ontwikkeling.

Simone Trum - Docent Typografie bij Graphic Design Arnhem

Samen met Loes van Esch werkt Simone sinds 2010 als grafisch ontwerpstudio Team Thursday. Beiden zijn afgestudeerd aan ArtEZ Arnhem in 2008. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van grafische identiteiten in de brede zin van het woord: van boek tot event of tentoonstelling. Ze organiseren ook exposities van ontwerpers en kunstenaars in de voorruimte van onze studio in de Gouvernestraat te Rotterdam, genaamd TTHQ.

Douwe Dijkstra - Docent Illustration

Douwe studeerde illustration Design aan ArtEZ Zwolle en won met zijn afstudeerwerk in 2005 twee prijzen voor jong talent. Momenteel werkt hij aan een documentaire die hij dit jaar hoopt te voltooien.