Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
-

première TREK: voorstelling Muziektheater voor Karavaan

  • Uitverkocht

Studenten Muziektheater maakten voor Karavaan, buitengewoon theater op locatie, een nieuwe voorstelling. Dit keer is hun speel- en maakplek een boerderij. Ze dompelden zich onder in de wereld van voedsel en pakten hun laarzen in om dichtbij de bron hun materiaal op te halen. Ze spraken met boeren en consumenten, voedselexperts en beleidsmakers. 

-
Arnhem online nvt Arnhem, De voorstelling wordt gespeeld op locatie in Sint-Maarten, Noord-Holland.
Karavaan
Foto: Emil de Jong

Onder begeleiding en in regie van Hanna van Mourik Broekman maakten 13 studenten een voorstelling op het snijvlak van theater en het maatschappelijke debat rondom voedsel en eigen verantwoordelijkheid. De voorstelling TREK wordt tussen vrijdag 21 mei en zondag 30 mei gespeeld op locatie in Sint-Maarten.

Over de voorstelling TREK

Deze kraakverse voorstelling, boordevol maatschappelijk debat is onderdeel van de fietsroute Sprokkeltocht van Karavaan: een theatrale fietsroute over het eetbare landschap.
Onderweg stoppen de gasten bij het biologisch dynamisch tuindersbedrijf de Lepelaar in Sint Maarten voor het muziektheater TREK. Splinternieuw locatietheater over de voedselketen. Wat is de visie van een hardwerkende boer? Wat beweegt de bewust biologische supermarkt, de vleeseter, de veganist, de beleidsmaker? En wat krijg je als je al deze verschillende perspectieven samenvoegt: TREK!

Over de makers

Sinds 2019 werken ArtEZ muziektheater en Karavaan samen. De opleiding richt zich op hedendaags muziektheater. Het is een theatermakers opleiding waar muziek en theater bij elkaar komen in nieuwe zelfgemaakte voorstellingen/ performances en/ of installaties.

De voorstelling wordt gemaakt en gespeeld door: Lisanne Helwig, Christopher van der Meer, Marlous van Noordwijk, Anne Peters, Charlotte Rackwitz, Edo Stolk, Tiffany Vicario, Siebe de Vries, Jasper Brinkman, Laura Geurts, Annemijn Sluijs, Maggie Symonds en Zola Westerhof.
Regisseur Hanna van Mourik Broekman is artistiek leider van theatergezelschap Stormkamer (voorheen TG Nomen).

Première

De voorstelling gaat op 21 mei 2021 in première.
TREK is een coproductie van ArtEZ Muziektheater en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Dit project wordt ondersteund door Gemeente Alkmaar, FPK en Ekoplaza en het Mieke Koomans Fonds

Disciplines

Muziek , Theater