Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Levenslang Long

Robert Long, één van de meest spraakmakende en maatschappijkritische personen die Nederland gekend heeft, staat centraal in de jaarlijkse theaterproductie van de afdeling Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium Zwolle.  

Podium Zuidhaege Zuidhaege 2 Assen
Robert Long
ontwerp: Viesrood

Levenslang Long

Robert Long, één van de meest spraakmakende en maatschappijkritische personen die Nederland gekend heeft, staat centraal in de jaarlijkse theaterproductie van de afdeling Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium Zwolle.  

De studenten van ArtEZ brengen hun eigen keuze uit zijn oeuvre in het splinternieuwe programma Levenslang Long! De productie staat onder leiding van docent en jazzvocalist Ronald Douglas en wordt geregisseerd door Louis van Beek. 

Het belooft een voorstelling vol herkenning en actualiteiten te worden, met wederom een aantal prachtige door Jan Wichert Bunschoten geschreven close-harmony arrangementen van liedjes van Long. 

Robert Long (1943 – 2006) 

Met het album Vroeger Of Later (1974) vestigde Robert Long zijn naam als zanger van zelfgeschreven liedjes met prikkelende teksten. Zo was Long de eerste Nederlander die de homoliefde bezong en schopte hij tegen heilige huisjes als de kerk, de paus en de Evangelische Omroep. Maar niet alleen in zijn teksten was hij kritisch. Ook de misstanden in de bio-industrie wist hij als woordvoerder van de organisatie Varkens in Nood publiekelijk aan de orde te stellen. 

Robert Long, boven alles een rebelse levenskunstenaar die zijn publiek graag een spiegel voorhield, was niet alleen veelzijdig in zijn teksten en muzikale repertoire. Hij was tevens een begenadigd tv-presentator, toneelschrijver, regisseur, componist, romanschrijver, columnist en cabaretier. Niet voor niets ontving hij maar liefst 6 Edisons en een Gouden Harp. 

Kaartverkoop en reserveren is mogelijk via de kassa of website van de theaters. Kijk voor meer informatie op: www.artezopdeplanken.nl 

*vorm, data en tijden onder voorbehoud van maatregelen rond Covid-19

 

 

 

 

Disciplines

Muziek