Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
-

Online filmvertoning: L’École du Caméléon

L’école du caméléon is een film in wording van Karima Boudou, Renée Akitelek Mboya en Aude Christel Mgba in opdracht van De Appel

-
Online filmvertoning: L’École du Caméléon

 

Deze filmvertoning maakt deel uit van het symposium My learning is affected by the condition of my life dat is samengesteld door gastcurator Aude Christel Mgba.
Dit symposium vindt in delen plaats en gaat over de verschillende vormen van leren, luisteren, aanraken, overdragen en het produceren van kennis.

In dit tweede deel wordt de fillm L’école du caméléon als uitgangspunt genomen. Deze film in wording is gemaakt ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Rencontres de Bamako en markeerde tevens het 25 jarige bestaan van het Curatorial Programme van de Appel.
Voor deze film reisden Aude Christel Mgba, Karima Boudou, en Renée Akitelek Mboya van respectievelijk Amsterdam en Dakar naar Bamako, Mali. Het trio wilden een film maken over de manieren waarop de instellingen verschillende verhalen vertellen over hun groei en over de sociale en culturele landschappen van Bamako en Amsterdam.

“We learn again and again that history exists in repertoire and not just inside the Western tradition of archiving.”

De titel van de film komt van een gedicht van Amadou Hampâté Bâ (1900-1991), waarin de kameleon wordt voorgesteld als een groot leraar van wijsheid, een dier waarvan we kunnen leren.

Meer informatie: audechristelmgba.com/L-Ecole-du-Cameleon

Kijk voor de link naar de film op de website van ArtEZ studium generale