Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ONLINE: Kitchen Table Conversation met Elaine Mitchener

Zangeres, bewegingskunstenaar en componiste Elaine Mitchener gaat in gesprek over de vraag "wie vertegenwoordigen onze monumenten en voor wie spreken ze?" en focust op de ongehoorde stemmen van beelden, kamers en plaatsen.

Elaine Mitchener
Elaine Mitchener

“Your silence will not protect you.” Audre Lorde

De moord op George Floyd door toedoen van een instituut dat geacht wordt te ‘dienen en beschermen’ ontketende een wereldwijde stortvloed van woede, angst en wanhoop. Over de hele wereld mobiliseerde mensen zich en gingen de straat op om een ​​einde te maken aan institutioneel systemisch racisme. En in sommige landen werden standbeelden door toedoen van het publiek omvergeworpen. Dit roept de vraag op: wie vertegenwoordigen monumenten en voor wie spreken ze? Zangeres, bewegingskunstenaar en componiste Elaine Mitchener gaat met ons in gesprek over deze vraag en focust op de ongehoorde stemmen van beelden, kamers, plaatsen. Ter voorbereiding op dit gesprek kun je op de website van ArtEZ studium generale in november een podcast verwachten van Elaine waarin ze meer vertelt over haar ideeën. Zorg dat je dit niet mist en meld je vooraf aan op de website van van ArtEZ studium generale!

De voertaal van dit gesprek is Engels.