Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
-

Jeroen Lutters gastcurator tentoonstelling Mieke Bal in Museum Jan Cunen

  • Onderzoek

Wat maakt kunst noodzaak? Volgens Mieke Bal is het ‘zinvol, zelfs noodzakelijk, om vanuit kunst naar de wereld te kijken.’ Daar raakt haar zienswijze aan gastcurator Jeroen Lutters’ methode Art-Based Learning, waarin hij het leren niet over maar van kunst bepleit. Kunst wakkert je verbeelding aan en maakt nieuwe mogelijkheden denkbaar. Jeroen Lutters is lector bij AeCT – Lectoraat Kunst- en cultuureducatie als kritische strategie van ArtEZ.

-
Museum Jan Cunen Molenstraat 65 Oss,
Jeroen Lutters gastcurator tentoonstelling Mieke Bal in Museum Jan Cunen

Kunst uit noodzaak geeft een overzicht van haar belangrijkste video-installaties, gecombineerd met werk uit onze collectie van onder anderen Ronald Ophuis, Martine Stig en Armando. De tentoonstelling lanceert bovendien haar nieuwste film, It’s about time, die volledig in lijn met preposterous history niet als eind- maar beginpunt wordt getoond. Gastcurator: Jeroen Lutters

Reserveer je ticket via de website van Het Museum Jan Cunen

Masterclass Art Based Learning
We zijn verheugd u tevens de eerste episodes van de online masterclass Art Based Learning te presenteren. Deze online masterclasses zijn uit een serie van 6 masterclasses die in de komende twee/drie maanden zullen verschijnen. De Masterclass Art-Based Learning is een serie van korte, inzichtelijke, kritische, creatieve, speelse, provocerende en praktische. inzichten die de kernideeën, principes en praktijken van het AeCT - Lectoraat Kunst- en cultuureducatie als kritische strategie van ArtEZ laten zien.

Publicatie: Kunst uit Noodzaak - Mieke Bal - Webwinkel - ArtEZ Press
De noodzaak om van kunst te leren: het oeuvre van Mieke Bal is hiervoor in de kern een krachtig pleidooi. Haar video’s en video-installaties prikkelen bovenal de verbeelding en geven een creatieve impuls aan de kijker.

Reserveer je ticket via de website van Het Museum Jan Cunen

Openingstijden Museum Jan Cunen:
Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 11.00 - 17.00 uur
Donderdag: 11.00 - 17.00 uur
Vrijdag: 11.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 11.00 - 17.00 uur
Zondag: 11.00 - 17.00 uur