Vormgeving


Inhoud:

Interaction Design

Interaction Design

Volg ons!

Facebook Interaction Design

 

In onze samenleving worden veel handelingen ondersteund door computers en digitale media. Bijvoorbeeld een festival-programma bekijken op je tablet, foto’s delen via Facebook of je reis plannen op je telefoon. Interaction Designers onderzoeken hoe vormgeving de interactie tussen mens en media kan versterken. Zij geven vorm aan dynamische informatie, dat is informatie die door handelingen van gebruikers van vorm en beeld veranderen, en aan complexe databestanden. Daarvoor verkennen en experimenteren zij met de techniek achter de media om tot nieuwe vormen van informatieoverdracht te komen. Bijvoorbeeld door geluid gestuurde interfaces.

 

Interaction Design van ArtEZ is bij uitstek een uitdagende studie voor mensen die hun technisch inzicht willen combineren met de creativiteit van het ontwerpen. Het onderwijsprogramma is gefundeerd op de samenhang tussen design, technologie en beeldende kunst. De studie richt zich op het ontwerpen van nieuwe, communicatieve relaties tussen mensen onderling en tussen mens en computer. Tijdens de studie maken studenten kennis met nieuwe ontwerpmethodieken waarin informatie-uitwisseling met behulp van interactieve media centraal staat.

 

Interaction Design van ArtEZ leidt ontwerpers op die de ons omringende media willen begrijpen, onderzoeken en ontrafelen om er zijn of haar eigen ideeën mee te delen. Daarmee drukken zij een stempel op hoe wij met elkaar communiceren, nu en in de toekomst.
 

Bekijk het werk van studenten en alumni (opent in Safari, Google Chrome, Firefox) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meld je aan voor de toelating

 

Bezoek een open dag of meeloopdag

 

 

Ga naar www.keuzegids.nl

 

 


Navigatie:


Opleidingskeuze:

> ArtEZ home