Vormgeving


Inhoud:

Animation Design

Animation Design

Bewegend beeld is onderdeel van onze leefomgeving. Verhalen van iedereen – met en zonder beeld – zijn vandaag toegankelijk voor iedereen. Beeldschermen, billboards met bewegend beeld, tablets en smartphones maken informatie direct, op afroep, beschikbaar. Door media als Vimeo en Youtube ben je in staat om maker en kijker tegelijk te zijn.

 

In deze continue flow aan beelden en verhalen is de academische vraag relevanter dan ooit. Wat zijn verhalen die ons raken? Wanneer krijgt beeld voor ons betekenis? Wat blijft vluchtig? En hoe maak je een betekenisvol verhaal?

 

Bij Animation Design ligt het accent op de ontwikkeling van een persoonlijke wijze van vertellen. Deze persoonlijke wijze van vertellen komt tot uitdrukking in het maken van auteursfilms en daarnaast in toegepaste producties, zoals commercials, gebruiksaanwijzingen, banners en informatieve items.

 

Studenten werken ideeën uit tot verhalen, journalistieke items en informatieve producten, waarin zij auteur zijn én professioneel maker. Ook ontwikkelen zij deelproducten zoals storyboards of characters. Traditionele en nieuwe manieren van werken, technieken en media komen aan bod. Het verhaal bepaalt de keuze voor het medium (life-action film, stopmotion, getekende animatie, 3D-animatie). En in geen andere beeldende discipline dan Animation Design speelt geluid zo’n cruciale rol.

 

Relevant zijn het accent op storytelling, het interdisciplinaire karakter en het mediaonafhankelijk ontwerpen. Een animator is een verteller die een verhaal op filmische wijze vormgeeft. Het creëren van inhoud, het auteurschap is belangrijk.

 

Animation from Sophie Kaars Sijpesteijn on Vimeo.

 Student Animation Design

 

 

 

 

 

Facebook Animation Design 

Vimeo Animation Design

 

Meer weten?

Bezoek een open dag of

meeloopdag, of neem contact op.

 

Niveau
Bachelor


Graad
Bachelor of Design

CROHO 39111
 

Opleidingseisen
Diploma havo, vwo, mbo (niveau 4) of gelijkwaardig en een toelatingsexamen 

 

Studieduur
4 jaar, voltijd

 

Locatie
Zwolle
 

Taal
Nederlands
Voor buitenlandse studenten
gelden taaleisen.

 

Honours Programme

Aanvullend studieprogramma theorie en onderzoek voor een geselecteerd aantal studenten.

 

Collegegeld

 

Bekijk het overzicht Studie in Cijfers

 


Navigatie:


Opleidingskeuze:

> ArtEZ home