Vormgeving


Inhoud:

Zoeken

Actueel

Wereldrecordpoging logo-ontwerpen door studenten Graphic Design Zwolle

Op de komende open dag van ArtEZ in Zwolle gaan twee Graphic Design teams het wereldrecord logo-ontwerpen uit 1992 proberen te overtreffen.
 
In mei 1992 hebben Emiel Efdée en Jean Klare, ontwerpers, beiden oud-student Graphic Design in Zwolle, het wereldrecord logo ontwerpen in het Guiness Book of Records weten te zetten. Het record werd gevestigd als onderdeel van hun reflectie op de veranderende rol van de grafisch ontwerper in een wereld van snelle technologische veranderingen.

Sinds dat wereldrecord van 1992 zijn de grenzen van het toekomstbeeld van Jean en Emiel nog veel verder opgerekt dan zij hadden kunnen vermoeden. Via internetsites kan je tegenwoordig een volledig uitgewerkte 'huisstijl', website of tijdschrift voor een paar tientjes aanschaffen. Kijk bijvoorbeeld maar op www.99designs.com. De vraag van Jean en Emiel naar de huidige rol van de ontwerper is dus actueler dan ooit.
 
Op de komende open dagen van ArtEZ Art & Design in Zwolle (15 november en 12 februari)  gaan steeds twee kleine teams van studenten en oud-studenten een gooi doen naar een nieuw wereldrecord. De eerste poging vindt aanstaande zaterdag plaats tijdens de open dag. Tijdstip: 10.30u tot 13.00u. Plaats: de kantine van het gebouw aan de Rhijnvis Feithlaan. Komt allen!

 

Open dag ArtEZ Zwolle: 15 november 10 - 16.00 uur. Meer info


Navigatie:


Opleidingskeuze:

> ArtEZ home