Studium generale


Inhoud:

Studium generale
presenteert op 7 november 2014 in Regardz te Zwolle:
 
Surfen & Duiken
Een eendaags festival over diepgang in een wereld vol oppervlakkige verleidingen

 

Groenteshake of vette snack? Online of digitale sabbat? Een goed doel Liken op Facebook of zelf aan de slag in de sloppenwijken van Rio? Wat is belangrijk? Hoe geef jij betekenis aan jouw bestaan? Duik je diep en vind je het in boeken en spiritualiteit? Of vind je het al surfend aan de oppervlakte, overal om je heen? Sluit het een het ander uit of is oppervlakkigheid juist de nieuwe diepgang?
 
Tijdens SURFEN & DUIKEN banen we ons een weg door onze supersnelle levens en laten we ons meenemen door topkunstenaars en denkers uit kunst, spiritualiteit, wetenschap en maatschappij in hun zoektocht naar verdieping en zingeving.
 
Jij kunt daar bij zijn! Begin de dag in stijl met een lekkere beat & healthy drinks tijdens de Early Bird Rave, het vroege ochtend dansconcept dat is overgewaaid uit Londen, New York City, Tokyo en Parijs! Volg daarna een workshops met een van onze topgasten. Vervolg de dag met een programma vol inspirerende lezingen, bevlogen gesprekken, rituelen en optredens in de Duiken Academy. En bezoek tussendoor de Surfen Gallery Club voor inspiratie, korte gesprekken en therapeutische, spirituele en andere sessies.

Met o.a. Ruben van Zwieten (dominee ZuidAs), Rutger Bregman (historicus), Typhoon (rapper), Lucia Rijker (bokser boeddhist), Tinkebell (beeldend kunstenaar), Erik Kessels (reclamemaker), Marjolijn van Heemstra (theatermaker, dichter), Martijn Padding (componist),  Aernout Mik (beeldend kunstenaar), P.F. Thomése (schrijver), Boris van Berkum (beeldend kunstenaar), Marian Markelo (wintipriesters), Timotheus Vermeulen (cultuurfilosoof) en Martijn van Hese (partijleider Partij voor Cultuur).
 
Vanaf  7 oktober vind je het programma op deze site en kun je je aanmelden.
 
Op de blog kun je actuele informatie en artikelen lezen over het programma SURFEN & DUIKEN. Nu op de blog: Celebrate Life Lees verder...

 

Studium generale 

Wat is de rol van kunst in de ontwikkeling van een meer duurzame samenleving? Wat is de impact van social media op ons leven? Hoe kan een alledaagse handeling zoals het strijken van een overhemd jou als kunstenaar inspireren?

 
Twee keer per studiejaar organiseert ArtEZ studium generale een festival waarin dit soort vragen (en vele andere) worden gesteld. Dat doet ArtEZ studium generale samen met jou en kunstenaars en denkers uit kunst wetenschap en maatschappij. Altijd naar aanleiding van een thema, zoals ‘spelen’, ‘angst’, vriendschap’, of ‘het dagelijks leven’. Thema’s die in kunst en samenleving een actuele waarde hebben. Ontmoet belangrijke binnen-en buitenlandse denkers en makers . Ontmoet kunstenaars en studenten uit alle kunstdisciplines. Werk samen in intensieve workshops en laat je verrassen door bijzondere lezingen en performances. Of klim zelf op het podium en toon je werk.
 

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van het programma? Schrijf je dan hier in en ontvang onze nieuwsberichten.

 

Volg ons blog
Blog
 

Like ons op facebook:
Facebook
 

Terugblikken? Check ons vimeokanaal: Vimeo

 

 

Culturele partner

Surfen & Duiken: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Videoimpressie

Just Another Day,

14 februari 2014

(Video door O.K. Parking)

 

Wat is ArtEZ studium generale?

Kijk de trailer:

 

Film gemaakt door ArtEZ student Jasha Minkjan. ©Jasha Minkjan 2013.


Navigatie:


Opleidingskeuze:

> ArtEZ home