Studium generale


Inhoud:

Studium generale
 
Geweest:   Just Another Day. Een doodgewoon festival over de kracht van dagelijkse dingen.
 

 
Op 14 februari jongstleden vond het festival Just Another Day plaats in Arnhem. Ruim 700 mensen (studenten, ArtEZ medewerkers, alumni en andere geïnteresseerden) bezochten deze dag. Studium generale organiseerde negentien workshops met gastdocenten uit binnen- en buitenland. Er was een inspirerend lezingenprogramma met gerenommeerde gastsprekers en mooie optredens van studenten en alumni. De dag werd feestelijk afgesloten met Club Oostpool+ Just Another Night. Het Arnhemse collectief O.K. Parking maakte een korte filmische impressie van deze dag.
 
Foto's:

Kijk terug hoe het was en blader nog even lekker door onze fotoalbums. 
 

Lezingen:
Ondertussen zijn op ons vimeokanaal al registraties te bekijken van de lezingen van Jan Drost, Sigrid Merx, Ben Highmore, Elfie Tromp, Henk Wildschut, Elize de Mul, Thijs Hannaart en creative writing student Robert van Laar.
 
Verwacht:
Ons eerstkomende festival vindt plaats op 7 november 2014 in Zwolle. Save the date!
 

Studium generale 

Wat is de rol van kunst in de ontwikkeling van een meer duurzame samenleving? Wat is de impact van social media op ons leven? Hoe kan een alledaagse handeling zoals het strijken van een overhemd jou als kunstenaar inspireren?

 
Twee keer per studiejaar organiseert ArtEZ studium generale een festival waarin dit soort vragen (en vele andere) worden gesteld. Dat doet ArtEZ studium generale samen met jou en kunstenaars en denkers uit kunst wetenschap en maatschappij. Altijd naar aanleiding van een thema, zoals ‘spelen’, ‘angst’, vriendschap’, of ‘het dagelijks leven’. Thema’s die in kunst en samenleving een actuele waarde hebben. Ontmoet belangrijke binnen-en buitenlandse denkers en makers . Ontmoet kunstenaars en studenten uit alle kunstdisciplines. Werk samen in intensieve workshops en laat je verrassen door bijzondere lezingen en performances. Of klim zelf op het podium en toon je werk.
 

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van het programma? Schrijf je dan hier in en ontvang onze nieuwsberichten.

 

Volg ons blog
Blog
 

Like ons op facebook:
Facebook
 

Terugblikken? Check ons vimeokanaal: Vimeo

 

 

 

 

 

Trailer voor ArtEZ studium generale, gemaakt door ArtEZ student Jasha Minkjan, in opdracht van ArtEZ studium generale. ©Jasha Minkjan 2013.


Navigatie:


Opleidingskeuze:

> ArtEZ home