Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Studenten ArtEZ zeer tevreden - aldus Nationale Studenten Enquête 2015

Nationale Studenten Enquête 2015
Nationale Studenten Enquête 2015

De studenten van ArtEZ hogeschool van de kunsten zijn tevreden tot zeer tevreden over:

• hun docenten
• de inhoud van hun opleiding
• de sfeer op de locaties.

Dit blijkt uit de Nationale Studenten Enquête 2015 (NSE). 54,4% van de studenten heeft de enquête ingevuld. Gezien dit hoge responspercentage -landelijk ligt het op 38% - is het landelijk één van de meest betrouwbare metingen.

Hogere scores dan landelijk gemiddelde
Op 48 van de in totaal 74 vragen scoort ArtEZ significant hoger dan het landelijke gemiddelde en op 14 van de in totaal 17 thema’s heeft ArtEZ een score van 3,5 of hoger (op een schaal van 1 tot 5) behaald.

77,7 % raadt een studie bij ArtEZ aan anderen aan
Van de ondervraagde studenten is 76,4% tevreden of zeer tevreden met hun studie bij ArtEZ in het algemeen. Daarnaast geeft 77,7% van de studenten aan dat ze de studie aan vrienden of familie aan zouden raden. 84,3 % van de studenten is tevreden tot zeer tevreden over de sfeer op de instituten.  Over de docenten zijn de studenten lovend, vooral hun inhoudelijke deskundigheid en betrokkenheid wordt gewaardeerd, 73,5 % is tevreden tot zeer tevreden. De inhoud van het onderwijs en de aansluiting op de actualiteit scoort goed: 73% is daarover tevreden tot zeer tevreden.

Lees meer >>