Muziek


Inhoud:

ArtEZ Conservatorium acts on Serious Request

Enschede kan zich opmaken voor een ongekend mooie week vol radio, TV, internet en optredens, want het Glazen Huis komt dit jaar op de Oude Markt te staan. 3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor de miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Mensen helpen door middel van muziek; het heeft docenten en studenten van ArtEZ Conservatorium geinspireerd om in korte tijd acties op te zetten die dit mooie doel ondersteunen.


Een greep uit de acties

Veilingen
ArtEZ Popacademie & MediaMusic brengen maar liefst drie items in voor de veiling:
Zo mag een hoogste bieder straks, vanuit één van de vijf studio's van ArtEZ Popacademie en MediaMusic, video skypen met de in LA woonachtige Tom Holkenborg, alias JUNKIE XL.
Tom is associate professor van MediaMusic.

Ook lopen er twee veilingen voor studiotijd.
Een is er voor mensen die met hun band de studio in willen en de ander is voor producers van elektronische muziek


Optredens
Studenten Jazz & Pop, de Popacademie en Klassieke Muziek zamelen geld in met optredens onder de noemer Christmass Jazz.
Toonkunst (docenten en oud-studenten) voeren het Requiem van Mozart op. Daarnaast zijn er talloze individuele optredens.


Een ander helpen deel te nemen aan Serious Request
Studenten Docent Muziek ontwikkelde het project EARTH dat door vmbo-studenten rondom het concert van het Nederlands Symfonieorkest wordt uitgevoerd.
Daarnaast werden voor maar liefst 13 basisscholen lessen verzorgd, zodat deze kinderen straks in het voorprogramma van het Nederlands Symfonieorkest het zelfgeschreven lied Song for Earth ten gehore kunnen brengen.

Klik hier voor het totale programma>>


3FM Serious Request en het Rode Kruis
Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen.
 


Navigatie:


Opleidingskeuze:

> ArtEZ home