Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

double bill - Debuut. en Ondier / The bug

  • Finals

2 Afstudeervoorstellingen van de Toneelschool en een combi met Dance Artist 

Theater Ins Blau Haagweg 6 Leiden

Dit is een ArtEZ finals event

Naar finals website

Stel je een kamer in de schemer voor, een laaghangende nevel bedekt de vloer. Een lichaam verschijnt uit het donker, stapt in het licht: het kent geen verleden, geen toekomst. Het begint te Jitterbuggen. Maar nog voor je het kan vatten, slurpt het duister het weer op.
In ONDIER / THE BUG passeert een parade van eenzame figuren de revue, op een eindeloze zoektocht naar zelfexpressie. Acteur en danser betreden een interdisciplinaire wachtruimte, ergens tussen taal en beweging, waar vanuit een duistere bron onderdrukte zielen opwellen die langzaam zwalken tussen glamour en aftakeling, razernij en stilte, tussen glitters en bloed. Een oneindig, treurig feestje, waar je toch blijft hangen, ook al is de sfeer allang in die uit een David Lynch film veranderd.

Over de makers:

Sofia Norman (1999) en Sytze Bouma (1996) studeren deze zomer af als Dance Artist en acteur. In ONDIER / THE BUG slaan ze hun artistieke handen ineen. Sofia is een danser uit Zweden met een passie voor interdisciplinair werk en voor het absurde in fysiek en taal. Ze volgde haar stage bij MoON production/Hendrik Aerts en staat deze zomer op De Parade met Paradise Circus Now. Sytze is een Nederlands acteur met een passie voor fysiek werk en een interesse in kwetsbaarheid op de vloer. In de zomer van 2023 ondernam hij een studiereis naar New York City om Meisner en Williamson techniek te bestuderen aan de Terry Knickerbocker Studio. Hij volgde zijn stage bij MAAS Theater & Dans in Rotterdam, waar hij ook speelde in GEZOCHT: KONIJN (3+).

DEBUUT. - ABSOLUUT.
Sneller, sneller sneller, dat is het streven van onze tijd. Maar die snelheid bijbenen lijkt haast onmogelijk: stagnatie ligt onophoudelijk op de loer. Om daaraan te kunnen ontsnappen, gaan we op zoek naar een live alternatief voor de megalomane snelheid van de online feeds, trends en flitsbezorgers in deze digitale tijd. Hoeveel snelheid kan een mens aan?
Het jonge Arnhemse ABSOLUUT. (Bram Flick, Joppe Klein, Tijn Luijben, Catoo Post en Thom Vendrik) geeft je geen enkele kans om op adem te komen. Met hun fysieke stijl, grootse effecten en adrenaline-pompende muziek maken ze de gekte van deze tijd voelbaar en zorgen ze voor een totaalervaring die je energielevel naar een hoogtepunt zal stuwen. Een herder zonder schapen, grootse gevechten met bizarre figuren en bombastische Tirol-techno; in DEBUUT. vliegt het spektakel je om de oren.

 

Deelnemende studenten

Catoo Post, Joppe Klein, Sofia Norman, Sytze Bouma, Thom Vendrik

Disciplines

Dans , Theater