Over ArtEZ


Inhoud:

ArtEZ hogeschool voor de kunsten leidt op voor beroepen waarin kunst, kennis en creativiteit centraal staan.

Voor ruim 3000 studenten verzorgt ArtEZ een samenhangend aanbod van bachelor- en masteropleidingen in beeldende kunst, architectuur, mode, vormgeving, muziek, theater, creative writing, dans en kunsteducatie. Tegelijkertijd is ArtEZ een gespecialiseerde kennisinstelling, waarin lectoren theorie en praktijk verbinden. ArtEZ werkt samen met een groot aantal partners in binnen- en buitenland, zoals collega-onderwijsinstellingen, bedrijven, overheden en non-profitorganisaties.

 

Artistieke, intellectuele en persoonlijk groei

Het onderwijs bij ArtEZ is gericht op de artistieke, intellectuele en persoonlijke groei van studenten. Ze worden opgeleid in een professionele rol die nauw aansluit bij hun talent, persoonlijkheid en ambities. Daarbij worden ze begeleid door docenten die hun sporen in de beroepspraktijk ruimschoots hebben verdiend. Door die individuele benadering worden ze optimaal voorbereid op hun loopbaan als kunst- en cultuurprofessionals.

 

Arnhem, Enschede en Zwolle

ArtEZ is een van de grote kunsthogescholen in Nederland en is gevestigd in Arnhem, Enschede en Zwolle. De hogeschool heeft naast circa 3000 studenten, 900 docenten en andere medewerkers. Het College van Bestuur en de ondersteunende diensten zijn geconcentreerd in Arnhem.

 

 

 


 

Lees interview in Dit is ArtEZ

 

 

 

 

  

 

 


Navigatie:


Opleidingskeuze: