Ondernemen


Inhoud:

Project Organza

De Europese Unie (EU), Gemeente Arnhem, ArtEZ en het Arnhems centrum voor creatieve economie en innovatie (ARCCI) werken samen in het project Organza. Organza bindt dertien middelgrote steden en regio's in Europa met een sterke creatieve economie. Doel is kennis en ervaring uit te wisselen over deze specifieke industrie.

 

De gemeente Arnhem zet sinds een aantal jaren hoog in op de creatieve industrie, met name in de sectoren mode en vormgeving. ArtEZ stimuleert in dit verband de groeipotentie die gunstig is

voor de werkgelegenheid en de bedrijvigheid in de regio. Door de samenwerking  krijgt ArtEZ de kans op internationaal niveau ontwikkelingen binnen de creatieve industrie in kaart te brengen en en nieuwe innovatieve concepten uit te bouwen in de regio.

 
Middelgrote steden met een creatieve industrie ondervinden vaak concurrentie van een nabijgelegen grote stad of metropool. Creatief talent en industrie trekken weg naar deze grote steden, omdat daar vaak meer randvoorwaarden en kritische massa aanwezig is. Deze spanning is er bijvoorbeeld tussen Arnhem en Amsterdam, maar ook tussen Bremen en Berlijn, Varese en Milaan en Navarra en Barcelona. Door samen te werken met andere Europese steden
met dezelfde problematiek wil de gemeente Arnhem leren hoe creatief talent en creatieve industrie binnen de stad te koesteren.
 

 

Lees meer:

 

Bezoek Modekwartier tijdens ORGANZA seminar

 

Ontwerp Anne Korshun

Ontwerp Ann Boogaerts
 

 
 

 


Ga naar vorige item Ga terug naar overzicht


Navigatie:


Opleidingskeuze: