Ondernemen


Inhoud:

Kunstonderwijs en beroepspraktijk zijn bij ArtEZ nauw met elkaar verbonden. Dat is belangrijk omdat een groot deel van de afgestudeerden met ondernemerschap te maken krijgt,  vaak in de zogenaamde gemengde beroepspraktijk. Steeds meer kunstenaars - van modeontwerper tot musicus, van choreograaf tot architect - vestigen zich als zelfstandig ondernemer. Ook van afgestudeerden in loondienst zal ondernemend gedrag gevraagd worden. Ondernemerszin vereist creativiteit, innovatietalent en doorzettingsvermogen: talenten die bij ArtEZ-studenten in ruime mate verder ontwikkeld worden.

 

Signatuur
Tussen kunst en economie zit een spanningsveld.  Aan de ene kant is er de autonome kunstenaar die opgeleid wordt om zijn eigen artistieke signatuur te ontdekken, ontwikkelen en bewaken. Aan de andere kant is er de economie waar diensten/producten pas een rol spelen als ze een toegevoegde waarde vertegenwoordigen: maatschappelijk en/of economisch.  Meer dan ooit is het  belangrijk dat de professional in de creatieve sector, naast de artistieke signatuur, een eigen economische signatuur ontwikkelt. Het ontwikkelen van die signatuur is daarom binnen alle opleidingen van ArtEZ een verplicht onderdeel. Een samenhangend stelsel van onderwijs, trainingen en begeleiding wordt aangeboden aan studenten en alumni. 
 
ArtEZ Art Business Centre
Het ArEZ Art Business Centre faciliteert het ondernemerschaponderwijs binnen ArtEZ en maakt de verbinding naar de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven. Door middel van onder meer starterbegeleiding, broedplaatsen en een alumniprogramma helpt zij bij het starten van een zelfstandige onderneming. 

  

Lees interview in Dit is ArtEZ

 

Grafische Vormgeving

 

 


Navigatie:


Opleidingskeuze: