Nieuws


Inhoud:

Symposium: wat betekent Angst voor het menselijk bestaan?

Op 18 januari 2013 organiseert de ArtEZ Academie voor Art & Design in Zwolle samen met Hogeschool Windesheim, afdeling Theologie en Levensbeschouwing, een symposium over Angst. Dit symposium vormt het sluitstuk van de minor Beyond Matters, een samenwerking van beide opleidingen, en sluit aan bij het thema angst van het ArtEZ studium generale. 

 

Met lezingen van onder andere Dr. Jeroen Lutters, lector Didactiek en Inhoud van de Kunstvakken van Windesheim, kunstenaars Gijs Frieling en Eli Content en dichter en filosoof Renée van Riessen. Samen zoeken zij opnieuw naar een antwoord op de tijdloze vraag wat angst betekent voor het menselijk bestaan.

 

Tijdens de minor Beyond Matters hebben studenten in theoretische lezingen en lessen en door te tekenen en schilderen het onderzoeksgebied kunst en religie onderzocht. Ze hebben onder andere in de kelder van het Dominicanenklooster een muurschildering gemaakt die hun interpretatie van  het boek The Painted Bird van Jerzy Kosinski verbeeldt. Tijdens het symposium is deze muurschildering en een expositie met kunstenaars- en studententeksten omtrent het thema angst, verbeelding en religie te bekijken. Aanvullende informatie en het volledige programma staat in de ArtEZ-agenda>>.

 

Het symposium vindt plaats op 18 januari 2013 van 13.00 uur tot 17.30 uur in het Dominicanenklooster in Zwolle. Er zijn beperkt aantal plaatsen, geïnteresseerden kunnen zich daarom vooraf opgeven bij ha.booij@windesheim.nl. Toegang is gratis.

 

 


Navigatie:


Opleidingskeuze: