Nieuws


Inhoud:

Zoeken

Nieuwsoverzicht

CLICK Next Fashion op Hannover Messe

Op de Hannover Messe presenteerde CLICK NL | NEXT Fashion afgelopen week drie jonge, innovatieve Arnhemse ontwerpers aan de technische industrie uit de hele wereld, met als doel op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingen en revolutionaire technologische innovaties. In het STILLEBEN | LAB was werk te zien van alumni van ArtEZ Pauline van Dongen, Elsien Gringhuis & Aliki van der Kruijs en Jef Montes. De presentatie was een groot succes, en kreeg veel media-aandacht. De Gelderlander besteedde uitgebreid aandacht aan de presentatie van CLICK NL | NEXT Fashion op de Messe en interviewde Pauline van Dongen over haar wearable solar dress. Deze was in het STILLEBEN | LAB te zien. Daarnaast kwam de Messe ook aan bod in RTL Z en Partnerland.nl.


CLICK | Next Fashion
Initiatiefnemer van het STILLEBEN | LAB is Topconsortium voor Kennis en Innovatie CLICKNL | Next Fashion, een netwerk van onder meer ArtEZ hogeschool voor de kunsten, MODINT ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel, Provincie Gelderland en Gemeente Arnhem. Hoog op de innovatieagenda van Next Fashion staat technologische ontwikkeling, met aandacht voor bijvoorbeeld nieuwe maakprocessen, smart fibres en 3DBekijk-
ontwerpsystemen. Onderwerpen die ook relevant zijn voor andere industrieën dan de mode. Duurzame mode en de ontwikkeling van een circulaire economie, is een tweede voornaam speerpunt – de modeconsument laat zich hier steeds meer door leiden.


‘Smart solutions’
Met deze presentatie laat Next Fashion zien dat ook vanuit de mode met ‘smart solutions’ een bijdrage geleverd wordt aan de ‘global challenges’. Het thema duurzame mode staat ook centraal in het op te starten publiek-private Partners-In-International-Business-samenwerkingsverband “Dutch Eco Design”. Op de Hannover Messe tekende staatssecretaris Sander Dekker namens de Nederlandse overheid hiervoor een convenant met deelnemende private partners Amsterdam Fashion Academy, Elementum, Mud Jeans, MYoMY Bags, OATshoes, ReWrap, Studio JUX en Studio Elsien Gringhuis.
De Hannover Messe ontving in totaal 200.000 bezoekers. Er namen 5000 bedrijven deel aan de beurs, waarvan 270 uit Nederland kwamen.

Kijk ook hier voor meer info.

 


Navigatie:


Opleidingskeuze: