Nieuws


Inhoud:

Politiek in Prent Battle

Politiek in Prent Battle

Op woensdag 27 maart vindt de vijfde editie van de Politiek in Prent Battle plaats in Dudok, Arnhem. De Politiek in Prent Battle wordt die avond gevoerd vanaf 20.00 uur ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling Politiek in Prent 2012. Acht bekende politiek tekenaars en twee ArtEZ-studenten Comic Design gaan de strijd met elkaar aan en maken een prent van een actueel onderwerp. Schrijver en columnist Thomas Verbogt geeft de aftrap voor de battle. 

 

Aan het werk gaan: Reid, Geleijnse & Van Tol (Fokke & Sukke), Siegfried Woldhek, Pluis, Marnix Rueb (Haagse Harry), Hajo, Tom Janssen, TRIK, Maarten Wolterink en de twee ArtEZ studenten die als beste uit de masterclass komen die eerder die dag in samenwerking met ArtEZ hogeschool voor de kunsten wordt georganiseerd.

 

Masterclass Comic Design

Stichting Podium Dudok heeft ArtEZ hogeschool voor de kunsten uitgenodigd om samen te werken rondom de komst van de reizende tentoonstelling Politiek in Prent naar Arnhem. Voor 33 studenten van de opleiding Comic Design is het project politiek tekenen in dit semester een vast onderdeel van het onderwijsprogramma. Dat project beleeft zijn hoogtepunt op woensdagmiddag 27 maart in de vorm van een masterclass politiek tekenen door TRIK en Hajo.

Het werk van de studenten wordt na de masterclass beoordeeld door TRIK, Hajo en Dingeman Kuilman, voorzitter college van bestuur ArtEZ. De twee studenten die de beste resultaten laten zien doen die avond mee aan de battle. De eindjury van de Battle wordt gevormd door Dingeman Kuilman, Thomas Verbogt en Harm Kaal. De jury roept nog dezelfde avond de winnaar uit.

 

Politiek in prent Expo

De opening van de tentoonstelling Politiek in Prent 2012 wordt - ook op deze avond - verricht door Harm Kaal, universitair docent Politieke geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij geeft tevens colleges over politieke satire. Toegang is gratis en voor alle bezoekers ligt tijdens de opening als jubileumgeschenk een collector’s item klaar! Het publiek heeft de gelegenheid de catalogus Politiek in Prent aan te schaffen en te laten signeren door de aanwezige politiek tekenaars.

 

De reizende tentoonstelling Politiek in Prent werd geopend op 15 januari in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag, waarbij Pieter Geenen de Inktspotprijs 2012 ontving voor de beste spotprent die het afgelopen jaar is gepubliceerd in de landelijke en regionale pers. Hij ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Kees van Kooten. De winnende prent, een burlesque strip heeft als titel Daredevils! en verscheen op 8 maart 2012 in Vrij Nederland. ‘Daredevils’ zijn vijf waaghalzen die kunstjes uithalen in het circus van alledag.

 

De expositie Politiek in Prent 2012 in cafe-brasserie Dudok is van 27 maart tot 29 april 2013 dagelijks te bezichtigen, Koningstraat 40 in Arnhem. (www.dudok.nl en www.pers-en-prent.nl). Dudok Arnhem viert in 2013 het tienjarig bestaan en serveert gedurende de tentoonstelling een aantal Politiek in Prent Specials waaronder een speciale anti-crisissoep.
 

 

 

 


Navigatie:


Opleidingskeuze: