Nieuws


Inhoud:

Patricia Steffen en Alex Gromeier het vierde duo aan tafel bij Vrije Geluiden

Zondag 3 maart waren studenten Patricia Steffen (Fine Art in Arnhem) en Alex Gromeier (Conservatorium in Arnhem) te gast bij het programma Vrije Geluiden van de VPRO. Zij vertelden over de film en compositie die zij in het kader van het Sacre project van ArtEZ samen hebben gemaakt.

 

Bekijk de aflevering en het werk van de eerder geïnterviewde studenten op de website van Vrije Geluiden van de VPRO >> De uitzending wordt herhaald op zaterdag 9 maart om 9.00 uur op Nederland 1.

 

 

Sacre du Printemps
Op 29 mei 2013 is het precies 100 jaar geleden dat de compositie Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky in Parijs met veel tumult in première ging. De Sacre was destijds een spectaculair vernieuwende compositie vanwege de interdisciplinaire samenwerking van muziek, ballet, decors en kostuums. In het kader van 100 jaar Sacre werken de opleidingen Compositie Klassieke Muziek en Animation Design van ArtEZ in Zwolle en Compositie Jazz & Pop en Fine Art van ArtEZ in Arnhem samen om geinspireerd op de Sacre korte films te maken. De begeleidende docenten zijn: Douwe Dijkstra, Alex Manassen, Matthieu Landweer en Dolf de Kinkelder.

 


Navigatie:


Opleidingskeuze: