Nieuws


Inhoud:

GESPOT: Omar Koubâa eerste winnaar ‘Sieger White Award’

GESPOT: Omar Koubâa eerste winnaar ‘Sieger White Award’

Omar Koubâa is de eerste winnaar van een ‘Sieger White Award’. Deze voor Nederland nieuwe kunstprijs is  bedoeld voor kunstenaars tot 35 jaar uit de regio Oost-Nederland en bestaat uit een publicatie ter waarde van € 25.000- en een tentoonstelling in een toonaangevende galerie.

 

Omar woont en werkt in Hengelo (O) en kreeg zijn schildersopleiding aan de ArtEZ Academie voor Art & Design in Enschede.  In 2011 was Koubâa een van de vier winnaars van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Omar Koubâa krijgt de Sieger White Award uitgereikt op 15 december 2012 tijdens de opening van een expositie van zijn werk in Galerie Nouvelles Images.

 
Nieuwe kunstprijs voor kunstenaars uit Oost-Nederland
Nederland is dus een nieuwe kunstprijs rijker: de Sieger White Award. De award is vernoemd naar het kunstenaarsechtpaar Fred Sieger (1902-1999) en Helen Sieger-White (1911-2010) en bedoeld voor een talentvolle jonge kunstenaar die woont en werkt in Oost-Nederland. Aan de Sieger White Award is een publicatie verbonden ter waarde van € 25.000,- en een tentoonstelling. De toekenning van de Sieger White Award vindt plaats door de Sieger White Stichting, op voordracht van en in nauwe samenwerking met een toonaangevende galerie voor hedendaagse kunst in Nederland. De Sieger White Award wordt in principe elke twee jaar toegekend.
 Kijk voor meer informatie op www.omarkoubaa.nl en/of www.nouvellesimages.nl
 
Werk Omar Koubaa
 


Navigatie:


Opleidingskeuze: