Nieuws


Inhoud:

GESPOT: Diapason d’Or voor Holland Baroque Society

Maandag 19 november reisde Holland Baroque Society af naar Parijs om de Diapason d’Or in ontvangst te nemen voor de bij Channel Classics Records verschenen dubbel-cd met daarop La Cetra, de prachtige vioolconcertenbundel van Vivaldi.
 

Tineke Steenbrink, oprichtster van Holland Baroque Society, doceert klavecimbel aan het ArtEZ Conservatorium. De gehele society verzorgt met regelmaat gastlessen.
 Meer Holland Baroque Society
De hechte groep musici van Holland Baroque Society kreeg de historische uitvoeringspraktijk met de paplepel ingegoten. Vanuit deze thuishaven, de klankwereld van barokmuziek, slaat de society bruggen tussen de zeventiende en achttiende eeuw en het hier en nu. Dit resulteert in afwisselende concerten waarin keer op keer nieuwe facetten van (barok‑)muziek worden ontdekt. Zo wordt het publiek steeds weer getrakteerd op verrassende ontmoetingen en interessante thema’s.

Daarnaast werkt Holland Baroque Society al vanaf de oprichting met hart en ziel aan educatie­projecten. De society wil kinderen meevoeren in de wonderlijke wereld van muziek en aanreiken wat kunst doet: de fantasie stimuleren en verwondering opwekken. Door de Kids Only-concerten hebben ze inmiddels duizenden kinderen kennis laten maken met klassieke muziek.


Navigatie:


Opleidingskeuze: