Nieuws


Inhoud:

GESPOT: Sarah Janssen winnaar Hendrik de Vries Stipendium 2012

GESPOT: Sarah Janssen winnaar Hendrik de Vries Stipendium 2012

Sarah Janssen, in 2009 afgestudeerd bij de opleiding Crossmedia Design in Enschede is één van de twee winnaars van een Hendrik de Vriesstipendium 2012. De andere winnaar is Mathieu Keuter. Het Hendrik de Vries Stipendium is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor professionele jonge kunstenaars om hun artistieke ontwikkeling te stimuleren. Beide winnaars  krijgen 6000 euro om nieuw werk te realiseren.
 Uitreiking van het stipendium. Sarah is de 3e van rechts.
Eerder werk van deze kunstenaars en van de voor de prijs genomineerden ( inclusief de door hun ingediende plannen voor het Hendrik de Vries Stipendium) is te zien in het CBK Groningen aan Trompsingel 27.  De tentoonstelling met verschillende disciplines duurt t/m 6 januari 2013. Openingstijden: wo t/m vr 09.00 – 17.00 uur, za en zo 13.00 – 17.00 uur. Tweede Kerstdag gesloten
uit het juryrapport:
Citaat uit het jury-rapport over het werk van Sarah Janssen:
Slim en intrigerend, beoordeelde een enthousiaste jury het plan van Sarah Janssen. In Images from thin air worden stereotype beelden onderzocht uit de cinematografische taal, een heldere onderzoeksvraag die naar verwachting in een geconcentreerd werk resulteert. Of: hoe met weinig middelen alles gezegd kan worden in een geestig en formeel interessant project dat nog alle kanten op kan gaan.


Navigatie:


Opleidingskeuze: