Nieuws


Inhoud:

GESPOT: Eervolle vermelding Kaas&Kappes Autorenwettbewerb voor Shanna Chatterjee

Shanna Chatterjee, in 2010 afgestudeerd bij Docent Theater in Zwolle, is met haar tekst erkend door een Nederlands- en Duitstalige jury die ieder jaar de beste jeugdtheaterteksten van beide taalgebieden selecteert. De tekst van de voorstelling Vlinder, een meisje zonder naam heeft op 24 februari jl. een eervolle vermelding ontvangen van de internationale Kaas&Kappes Autorenwettbewerb 2013.


Uit 121 inzendingen is Vlinder, een meisje zonder naam samen met Mehmet de Veroveraar van Ad de Bont de enige vermelde en erkende Nederlandse jeugdtheatertekst van dit jaar. Een fragment uit het juryrapport: “Das Stück der jungen holländischen Autorin Shanna Chatterjee ist eine reizende Erzählung. Eine frische aber rührende Geschichte […] Die Aktualität des Themas ist damit gut getroffen und zeigt, was ein junges Mädchen so anders und zugleich so normal macht wie alle anderen.” Het volledige juryrapport is te lezen op de website van Theatercollectief T.H. de Wei, www.thdewei.nl/nieuws.


Vlinder, een meisje zonder naam wordt gespeeld door T.H. de Wei en zal vanaf september 2013 te zien zijn op scholen en in theaters door het hele land. 
 

 


Navigatie:


Opleidingskeuze: