Nieuws


Inhoud:

Celyna Demkes en Sebastiaan Nijland het derde duo aan tafel bij Vrije geluiden

Zondag 17 februari zijn studenten Celyna Demkes en Sebastiaan Nijland te gast bij het programma Vrije Geluiden van de VPRO. Zij vertellen over de animatie en compositie die zij in het kader van het Sacre project van ArtEZ samen hebben gemaakt.

Sebastiaan studeert eigenlijk voor Docent Wiskunde aan hogeschool Windesheim, maar speelt al ongeveer 14 jaar piano en is zich sinds een jaar ook bezig gaan houden met componeren. Na een korte toelatingstest, kon hij aansluiten bij de Minor Compositie van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Samen met Celyna die Animation Design bij ArtEZ studeert, zijn zij het derde duo dat in het kader van het Sacre Project aan mocht schuiven bij Vrije Geluiden.

De uitzending is aanstaande zondag 17 februari om 10.30 uur en wordt herhaald op zaterdag 23 februari om 9.00 uur.

 

 

 

Het werk van de eerder geïnterviewde studenten is te zien op de website van Vrije Geluiden van de VPRO >>

 

Sacre du Printemps
Op 29 mei 2013 is het precies 100 jaar geleden dat de compositie Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky in Parijs met veel tumult in première ging. De Sacre was destijds een spectaculair vernieuwende compositie vanwege de interdisciplinaire samenwerking van muziek, ballet, decors en kostuums. In het kader van 100 jaar Sacre werken de opleidingen Compositie Klassieke Muziek en Animation Design van ArtEZ in Zwolle en Compositie Jazz & Pop en Fine Art van ArtEZ in Arnhem samen om geinspireerd op de Sacre korte films te maken. De begeleidende docenten zijn: Douwe Dijkstra, Alex Manassen, Matthieu Landweer en Dolf de Kinkelder. 


Navigatie:


Opleidingskeuze: