Nieuws


Inhoud:

ArtEZ Conservatorium doet mee aan 3FM Serious Request

 

  

3FM Serious Request vraagt dit jaar in samenwerking met het Rode Kruis aandacht voor de allerkleinsten: miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffers maakt en het gevolg is van gebrek aan medische zorg en begeleiding. De drie DJ’s in het Glazen Huis in Enschede gaan van 18 december t/m 24 december alles doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp.

 

Vanuit het ArtEZ Conservatorium zijn er allerlei initiatieven om deze actie te steunen:

 

ArtEZ Popacademie & MediaMusic brengen 3 items in voor de veiling van 3FM Serious Request:
- Privé Skype met Los Angeles / Junkie XL vanuit ArtEZ Popacademie & MediaMusic Enschede
- Studiotijd voor Bands @ ArtEZ Popacademie & MediaMusic
- Studiotijd voor Producers (elektronische muziek) @ ArtEZ Popacademie & MediaMusic
Meer info>>

 

11 december, 20.00 uur: 3FM Serious Request P(L)OP QUIZ 
De Studievereniging van het ArtEZ Conservatorium, Diabolus in Musica, organiseert in samenwerking met de ArtEZ JazzJam, Forum C en Grolsch een P(L)OP QUIZ. De entree is vrij. Bij deze

P(L)OP QUIZ krijgt de winnaar een groene Grolsch trofee. Iedereen is van harte uitgenodigd om langs te komen en mee te doen met dit geweldige spel. Na afloop zijn er bierglazen te koop waarvan de opbrengst naar 3FM Serious Request gaat.

 

ArtEZ JazzJam - Serious Request
In de maand december staat de ArtEZ JazzJam in het teken van Christmas Jazz. Hier zullen studenten samen gaan optreden voor 3FM Serious Request. Naast een inzameling dragen de performers een deel van hun gage af aan de actie

  • Op 12 december treed om 21.00 uur Chananja Schulz op in Jazzpodium De Tor. Deze eerstejaars vocale jazzstudente komt met haar band kerstjazz spelen voor het goede doel. Entree is gratis, met een vrije gift aan de deur.
  • Op 18 december treed Marijn Ouwehand (student Jazz & Pop) in Forum C op met een groots twee uur durend kerstprogramma. Van 22.00 - 0.00 uur wordt dit concert live uitgezonden op EnschedeFM in het programma All That Jazz van Willem Habers. Tijdens dit kerstprogramma treden onder anderen op singer songwriter Roos Blufpand en de Finse sopraan Piia Rytkönen. Ook hier is de entree gratis..

Van 18 t/m 24 december: Huiskamerconcerten van studievereniging DIM
Geef iemand of jezelf een echt huiskamerconcert kado! Kijk op http://sv-dim.nl/3fmseriousrequest

 

Woensdag 19 t/m zondag 23 december, 19.00 - 20.00 uur: Optredens studenten en alumni ArtEZ Popacademie & MediaMusic
DJ’s en bands zijn regelmatig te zien en te horen op de 3FM podia op de Oude Markt, o.a. Krystl op zondag 23 december.
3e jaars student Anne Bude heeft dit jaar binnen het nieuwe onderwijs het project www.homemadebandstand.com met bands van de Popacademie opgestart. Via Stichting Promotie Enschede hebben zij een tent gekregen om vanuit hun boekingsbureau te programmeren. Zij nemen ook een deel van de programmering van het 3FM-podium voor hun rekening.

Woensdag 19 december, 20.00 uur: Toonkunst - Requiem van Mozart
Toonkunst bestaat voornamelijk uit (oud)studenten en docenten van het ArtEZ Conservatorium, zie ook www.toonkunstenschede.nl. Tijdens de uitvoering in de Jacobuskerk aan de Oude Markt wordt een collecte gehouden voor de actie.

 

Vrijdag 21 december 19.00 - 19.45 uur: Song for the earth
Kinderen van Enschedese basisscholen schreven een lied voor de aarde en zingen dit onder begeleiding van musici van het Nederlands Symfonieorkest in het voorprogramma op 21 december in het Muziekcentrum Enschede. Studenten van ArtEZ Conservatorium en docenten van De Muziekschool Twente hebben dit met de kinderen ingestudeerd.
Vmbo-leerlingen van AOC Oost voeren op dezelfde avond rondom het concert van het Nederlands Symfonieorkest de performance Earth uit. Derdejaars studenten van de opleiding Docent Muziek van het ArtEZ Conservatorium ontwikkelden het project en hebben de leerlingen in het ontwerpproces begeleid.

 

Ook zijn er diverse individuele acties van studenten die een bijdrage willen leveren.

 

Alle partners van het Nationaal Muziekkwartier helpen mee om mensen bewust te maken van deze stille ramp en spannen zich in om zoveel mogelijk geld op te halen bij allerlei speciale activiteiten. Kijk op www.muziekkwartier.nl

 


Navigatie:


Opleidingskeuze: