Nieuws


Inhoud:

Zoeken

Nieuwsoverzicht

Berend Strik nieuwe tutor voor Fine Art in Arnhem


De bachelor opleiding Fine Art in Arnhem heeft kunstenaar Berend Strik aangenomen als tutor Schilderen, Tekenen & Sculptuur. Berend is een sociaal bewogen kunstenaar, die de ruimte buiten het museum prefereert. Die denkwijze sluit aan bij het nieuw opgezette curriculum van Fine Art, dat erop is gericht studenten aan te moedigen het contact met de wereld aan te gaan.


Berend Strik

Het werk van Strik richt zich niet slechts op één medium, maar opereert op verschillende terreinen aan de rand van de beeldende kunst, zoals borduurkunst, video, fotografie en architectuur. Hij heeft in binnen- en buitenland bekendheid verworven met zijn borduurwerken, die zijn ontstaan vanuit een verleiding door het gewone en het alledaagse. Zijn werken zijn geborduurd op verschillende ondergronden zoals zijde, plastic en foto's.

Tutoren

ArtEZ Fine Art in Arnhem werkt met een team van acht tutoren; allemaal kunstenaars met een uitgesproken visie in het internationale werkveld. De tutor is vanaf het tweede jaar de leidende figuur voor studenten (maar beslist niet de enige docent!).
De tutor maakt samen met de studenten een studiestrategie, begeleidt deze bij het maken van keuzes en maakt gebruik van diens netwerk om studenten in het beroepsveld te introduceren.

Een goed beeld van Striks werk geeft Avro's Kunstuur (Berend Strik op 16.30 minuten)
 

 


Navigatie:


Opleidingskeuze: