Agenda


Inhoud:

AanZet! 2013

AanZet! 2013

 

Op 23 februari 2013 om 14.00 uur worden in Concordia, Enschede de zes shortlistkandidaten van de AanZet!prijs 2013  bekendgemaakt tijdens de opening van de longlisttentoonstelling.

De jury van AanZet! Kunstprijs voor startend talent in Oost-Nederland en het Münsterland heeft tijdens de eindexamenexposities een bezoek gebracht aan de ArtEZ kunstacademies in Overijssel en Gelderland en aan de academie in Münster. De jury bekeek het werk van de eindexamenkandidaten in de autonome richtingen en selecteerde hieruit twaalf kunstenaars die in aanmerking komen voor AanZet! 2013.

De kandidaten van deze longlist zijn: Stephanie Gudra, René Haustein, Michiel Huige, Ralph de Jongh, Inga Krüger, Rudolf Romero, Maarten van Roy, Ira Schulte, Lisa Sebestikova, Dino Steinhof, Imin Tsao en Elejan van der Velde.
Zes van hen gaan door naar de shortlist. Dit betekent dat zij gedurende twee maanden een solo voorbereiden in een gerenommeerde kunstinstelling in het Nederlands-Duitse grensgebied. Eind mei gaat 1 van hen met een geldprijs van € 4.000, naar huis.
installatie ralph de jongh
AanZet! is de beeldende kunstprijs voor startend talent in Oost-Nederland (Overijssel en Gelderland) en het aanpalende Münsterland.
Het doel van de prijs is om jonge kunstenaars, die de studie hebben afgesloten aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, Enschede of  Zwolle en Kunstakademie Münster ervaring op te laten doen met de beroepspraktijk en een podium te bieden.
Daarnaast is zij een stimulans voor dit talent om banden te blijven onderhouden met de regio, ook wanneer de carrières internationaal worden. Bovendien wil de prijs bijdragen aan het debat over de plaats van de jonge kunstenaar in de kunstwereld. Doordat nu naast Nederlandse kunstenaars ook collega’s uit Duitsland deelnemen is dit debat nog interessanter geworden.
Longlist kanditaten bekend!

 

 


Navigatie:


Opleidingskeuze: