Agenda


Inhoud:

Zoeken

Exposities

Mode en de Zee
21 mei 2015 t/m 25 oktober 2015

Tijd:
Locatie: Zuiderzeemuseum
Plaats: Enkhuizen

Mode en de Zee

Foto: Louise te Poele

 

Het Zuiderzeemuseum nodigde ArtEZ uit om het Zuiderzee-erfgoed als basis voor nieuwe ontwerpen te gebruiken. Studenten  Fashion Design en Creative Writing reisden af naar Enkhuizen om zich te laten inspireren door de cultuur van de voormalige Zuiderzee. Het resultaat komt samen in de tentoonstelling Mode en De Zee.

 

De tentoonstelling is een 'flagship store', een vlaggenschip waar te zien is hoe je op de modeafdeling van ArtEZ in vier jaar ontwerper wordt. En hoe belangrijk ambacht, cultuur en vrijheid zijn op de weg daar naartoe. Uitgangspunt voor de tentoonstelling is de toepassing van het Zuiderzee-erfgoed als basis voor hedendaagse vormgeving en teksten.

 

Binnen de tentoonstelling is het werk van eerste, tweede en vierde jaars studenten Fashion Design te zien. De studenten slaan een brug tussen verleden en heden door de Zuiderzee-cultuur innovatief en eigenzinnig te interpreteren. Experiment in vorm en materiaal, kleur, en aspecten uit klederdrachten leidden daarbij tot een serie vernieuwende silhouetten en stofontwerpen.

 

Studenten Creative Writing schreven op hun beurt hedendaagse ballades, die de verhalen van de Zuiderzee verbinden met hun eigen ervaringen. Speciaal voor de tentoonstelling is een tijdschrift samengesteld waarin de ontwerpers en schrijvers vertellen over de Zuiderzee, over zichzelf, hun ontwerpen, en over de specifieke werkwijze van de opleiding.
 

 

 

 

 

 


Navigatie:


Opleidingskeuze: