Agenda


Inhoud:

 

 
Zoeken
Plaats
Selecteer op:
Voorlichtingsactiviteiten
Finals

Agenda

Stadsfestival: ArtEZ Conservatorium Vaarroute 'Puur Muziek'
04 september 2015

Tijd: 19.00 uur en 20.45 uur
Locatie: Rode Torenplein (kaartverkoop en opstapplaats)
Plaats: Zwolle

Ook dit jaar is ArtEZ conservatorium weer aanwezig op het bruisende Stadsfestival in Zwolle! Zoals bijvoorbeeld vandaag de Vaarroute 'Puur Muziek'. U gaat met een bootje langs 2 concertlocaties waar u per locatie een miniconcertje krijgt van 20 minuten. Nieuw dit jaar is dat er ook bijdragen zijn van de afdeling Jazz&Pop.

 

Vandaag in de vaarroute Puur Muziek:

 

ArtEZ Zangklas: Kurt Weill-programma

(Kurt Weill)

 

De studenten zang Klassieke Muziek hebben zich het afgelopen schooljaar olv Elena Vink, Claudia Patacca en Wouter Munsterman verdiept in het veelzijdige repertoire van Kurt Weill. Nog steeds actueel zijn z’n maatschappij kritische liederen op teksten van Brecht. Maar ook zijn Franse en meer commerciële Amerikaanse periode komen aan bod. In deze Vaarroute een kleine greep uit het programma. 

 

Bernd Holtrop en Robert Bullinga, marimba.

 

Deze twee studenten slagwerk Klassiek Muziek spelen een eigentijds programma uit het repertoire voor twee marimba’s:

“Wooden Music” (Rich O’Meara) is een muzikale rondreis rond de mogelijkheden van het instrument, van opzwellende koraalmuziek tot aan hypnotiserende minimal, met zelfs een lickje jazz ertussendoor.

In “Marimba Phase” (Steve Reich), origineel voor twee piano’s onder de naam Piano Phase, past Reich zijn bijzondere phasing-techniek toe. Hierin zorgt een miniem verschil in tempo van de twee muzikanten voor een geleidelijke verschuiving van het aldoor repeterende thema.

Tenslotte voert “Breath of the Tree” (Keiko Abe) u mee in de meeslepende harmonieën en ineengevlochten loopjes, waarin het volle, diepe geluid van de marimba volledig tot zijn recht zal komen.

 

Navigatie:


Opleidingskeuze: