Agenda


Inhoud:

Zoeken
Plaats
Selecteer op:
Voorlichtingsactiviteiten
Finals

Agenda

Rockopera De Witt of Oranje
25 oktober 2014

Tijd: 20.30 uur
Locatie: Theater Bellevue, Leidsekade 90
Plaats: Amsterdam

ArtEZ Muziektheater co-producent van rockopera De Witt of Oranje

 

Toptalent uit de muziek- en theaterwereld werken samen in een regie van Mirjam Koen (voorheen Onafhankelijk Toneel). Met onder meer singer-songwriter Lavalu, pop/rockband Susies Haarlok, Chiem Vreeken, Herman van Baar en de 12 vierdejaars multitalenten van ArtEZ Muziektheater. De Witt of Oranje is een co-productie van Tafel van Vijf, Theater aan het Spui en ArtEZ Conservatorium.

 

De Witt of Oranje

De Witt of Oranje is muziektheater over een dramatisch moment in onze nationale geschiedenis: het rampjaar 1672. Het jaar van de dodelijke strijd tussen de gebroeders De Witt en Prins Willem III. De geschiedenis komt heel dichtbij door dit intense liefdesverhaal, waarin liefde en trouw botsen op vrijheid en recht. Maar het gaat ook over angst en de ophitsende invloed van de media, en een getergd volk dat een verlosser meent te zien in een populaire prins.
 
Uniek samenwerkingsproject

De Witt of Oranje is een uniek samenwerkingsproject van Tafel van Vijf met ArtEZ Conservatorium, musea en theaters in Amsterdam, Den Haag en Dordrecht (de steden die een band hebben met de gebroeders De Witt). In elke stad is er een groot scholenproject en een ‘De Witt Weekend’ met rondleidingen en lezingen van onder anderen Luc Panhuysen en Hans Goedkoop. En natuurlijk daarvoor of daarna De Witt of Oranje in het theater.

 

Alle informatie over De Witt of Oranje is te vinden op www.tafelvanvijf.nl

 

De Witt of Oranje

 

 

 


Navigatie:


Opleidingskeuze: