Agenda


Inhoud:

Zoeken
Plaats
Selecteer op:
Voorlichtingsactiviteiten
Finals

Agenda

Mini symposium Life Skills
01 december 2014

Tijd: 19.00 uur
Locatie: Hotel en Congrescentrum Papendal
Plaats: Arnhem

Een optimale prestatie staat zowel in de podiumkunsten als de topsport centraal. Rondom de topsporter, danser of musicus is een goed uitgebalanceerd voorzieningen-netwerk essentieel in de ontwikkeling van talent. De topsport kent state of the art voorzieningen. NCPA wil deze kennisontwikkeling toegankelijk maken voor de podiumkunsten. Wat kunnen de podiumkunsten leren van de topsport?

 

Op 1 december organiseert NCPA een mini symposium op Papendal waar het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) unieke programma’s ontwikkelt. Toptalenten trainen, studeren en wonen op een plek en hebben een breed scala aan voorzieningen om het beste uit zichzelf te kunnen halen.

 

Coördinator Mirjam Uppelschoten brengt in beeld hoe de visie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op talentontwikkeling in de topsport vorm krijgt op Papendal en andere plekken in Nederland. CTO op Papendal ondersteunt de structuur en organisatie van de omgeving rondom een talent. Sinds 2008 is CTO door het NOC NSF gelanceerd als keurmerk.

 

Michelle Verhoef, lifeskills coach binnen het CTO, zoomt in op het lifeskills programma dat uitgaat van zelfstandigheid en zelfregulering van jong talent. Het programma draagt zorg voor de complexe  uitdagingen van jonge topsporters en biedt coaching in alle aspecten van persoonlijke ontwikkeling. 

 

Op het mini symposium komen de parallellen en verschillen naar voren. Voor professionals in de podiumkunsten biedt de avond inzicht in tools hoe je om kunt gaan met talentontwikkeling.

 

Programma
18.30  uur: Inloop met koffie en thee
19.00-19.10 uur: Welkom en introductie Robert van Cingel, directeur Sport Medisch Centrum Papendal
19.10-19.25 uur: CTO, uniek in de wereld, door Mirjam Uppelschoten, coördinator CTO
19.25-19.55 uur: Life skills programma voor toptalent door Michelle Verhoef, life skills coach CTO     
19.55-20.15 uur: Uitwisseling met publiek, vragen. 
20.15-21.00 uur: Rondleiding CTO accommodaties Papendal
21.00 uur: Afsluitende borrel                               

 

Locatie
Hotel en Congrescentrum Papendal
Papendallaan 3
6816 GV  ARNHEM

 

Opgave
Het mini symposium is gratis toegankelijk, opgave is noodzakelijk via welcome@ncpa.eu. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding, met reisopties naar Papendal.

 

NCPA
ArtEZ hogeschool voor de kunsten, HAN Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, FysioGym Twente en Sport Medisch Centrum Papendal zijn per 1 januari jl gestart met het National Centre for the Performing Arts (NCPA). Deze samenwerking komt voort uit het Health Symposium ‘Listen, Share, Move’ dat op 24 april 2013 werd georganiseerd door ArtEZ Dansacademie. Het NCPA richt zich op onderzoek, kennisdeling, het scouten en de ontwikkeling van talent en professionele ontwikkeling in de podiumkunsten, fysiotherapie, sport en beweging.
 


Navigatie:


Opleidingskeuze: